Esittely
Marja-Leena Kurvinen
Olen Marja-Leena Kurvinen, 1967 Kuusankoskella Kymenlaaksossa syntynyt entinen myymäläpäällikkö. Tein sitä työtä 25-vuotta, kunnes keväällä 2024 jäin muutosneuvottelujen myötä työttömäksi. Nyt sitten olisi edessä uudelle alalla kouluttautuminen. Perheeseeni kuuluu mieheni Kimmo, 2007 syntynyt poika Kasper sekä tällä hetkellä (kevät 2024) 6 koiraa (1 dobberi UROS, 4 kääpiöpinseriä sekä miehen jälkikoira pitkäkarvainen mäyräkoira) sekä 8 Maine coon kissaa .Asumme Sipoon Myyraksessa omakotitalossa, Vantaan rajalla, Vantaanjoen varrella.
Tällä hetkellä harrastan koirieni kanssa vain näyttelyssä käyntiä, aiemmin olen ollut aktiivinen monellakin koiraharrastuksen saralla.
Siitä tunnustuksena olen saanut Suomen Kennelliiton hopeisen ansiomerkin vuonna 2008.
Ensimmäinen koira
Ensimmäisen koirani sain keväällä 1984. Se oli dobermanni narttu Lindenwache Duschka. Harrastin sen kanssa aktiivisesti ToKoa ja näyttelyitäkin, vaikkei se mikään näyttelytähti ollutkaan. Olin mukana Kymenläänin kennelpiirin nuorisotoiminnassa sekä Kouvolan Seudun Seurakoirakerhon toiminnassa. Jo heti koiraharrastukseni alkutaipaleella hankin monenlaista tietotaitoa; kehäsihteeri, ToKo-ohjaaja, Kennelpiirin agility yhdyshenkilö, kasvattajan peruskurssi.
Ulkomuototuomariksi valmistuin vuonna 1993 eli vain 25-vuotiaana. Olen aina keskittynyt enemmän omien koirieni kanssa kilpailemiseen ja niinpä olen vuosien varrella laajentanut maltillisesti oikeuksiani. Tällä hetkellä minulla on arvosteluoikeudet ryhmästä 2 seuraaville roduille: aidi, alentejonkoira, anatoliankoira, broholminkoira, castro laboreironkoira, dobermanni, hollanninrottakoira, itävallanpinseri, kanariandoggi, karstinpaimenkoira, kääpiöpinseri, kääpiösnautserit, mallorcandoggi, pinseri, rottweiler, shar pei, suursnautserit, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, tanskandoggi, tosa ja uruguayan cimarron. Lisäksi minulla on arvosteluoikeudet koko ryhmään 4 eli mäyräkoirat.
Vaikka minulla ei ole kuin muutaman rodun oikeudet, on arvostelutehtäviä vuosien varrella kuitenkin ollut säännöllisesti. Suomen lisäksi olen arvostellut Saksassa, Unkarissa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä. Kasvattajalle on hyvin antoisaa päästä tutustumaan omaan rotuunsa ulkomailla myös tuomarin ominaisuudessa!
Kasvatusta vuodesta 1987
Ensimmäinen A’dreams pentue syntyi 7.4.1987. Siitä lähti aktiivinen dobermanni harrastus ja kasvatus. Kasvatin dobermanneja 1987 – 2008 eli 21 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu paljon aktiivista dobermanni harrastusta. Vedin mm useita vuosia silloin hyvin toimivaa SDY Kymenlaaksoa. Järjestimme koulutuksia, kokeita, testejä, leirejä ja näyttelyitä. Liki parikymmentä vuotta olen ollut Dobermann yhdistyksen jalostustoimikunnassa ja tovin myös hallituksessa.Omat dobermannini ovat kilpailleet PK haussa ja suojelussa.
SUOMEN KENNELLIITON VUOLASVIRTA-PALKINNON ERITTÄIN ANSIOKKAASTA DOBERMANNI KASVATUKSESTA SAIN 1998.
Kyseiseen palkintoon on Suomessa yltänyt vain muutama kasvattaja, siihen kun vaaditaan sekä näyttely- että käyttöpuolen tuloksia.
Erikoisnäyttelyiden parhaan kasvattajaluokan olemme esittäneet 1992, 1993, 1997, 1998, 2000, 2001 ja 2002. Mainittakoon, että tuolloin elettiin rodun kulta-aikaa Suomessa ja erikoisnäyttelyissä saattoi olla liki 200 koiraa. Rekisteröinnitkin olivat aivan toista luokkaa kun nykyään.
Dobermann kasvateissani on 25 valiota ja voittajaa, 6 käyttövaliota, 14 ZTP-testattua koiraa.
Ensimmäisen kääpiöpinserini, punaisen nartun of Leijliden Red-Sheilan hankin vuonna 1991. Ensimmäinen kääpiöpinseripentueeni syntyi 1993. Aluksi kasvatin vain punaisia, koska siihen aikaan ei Suomessa juuri hyviä mustia kääpiöitä ollut. Vuonna 1997 sain hankittua Israelista mustan nartun, Babit Beit Ha’maayanin. Ensimmäinen musta pentueeni syntyi 1998 ja tähän kantanarttuuni pohjaa koko nykyinen kasvatukseni. Punaisella linjalla kasvatuksen lopetin.
Kääpiöpinseri oli pitkään ns kakkosrotuni, mutta vaihtui huomaamattani ykkösroduksi ja on tällä hetkellä ainoa koirarotu jota kasvatan. Dobermanneja en tule enää kasvattamaan, liian paljon työtä, huolta ja murhetta. En ole rotua kuitenkaan kokonaan jättänyt, sillä lauman kuninkaana vaikuttaa 2013 syntynyt dobermanni uros Sant Kreal Jakhont. Lisäksi koulutan edelleenkin dobermanni tuomareita sillä olen ollut jo vuosia rotuni ainut suomalainen erikoistuomari.
Kääpiöpinseri on reipas, näppärän kokoinen, perusterve rotu jonka kanssa voi harrastaa kaikkea mahdollista muttei ole pakko kuten dobbereiden kanssa.
SUOMEN KENNELLIITON VUOLASVIRTA-PALKINTO ERITTÄIN ANSIOKKAASTA KÄÄPIÖPINSERIKASVATUKSESTA 2008!
SUKOKAN (Suomen koirankasvattajat Ry) arvostetun kasvattajapalkinnon sain 2023.
SUOMEN KENNELLIITON VUODEN KASVATTAJA 2010 & 2011 KOLMAS SIJA! 2012 SIJA 5. ja 2013 SIJA 8.
Kaikki rodut mukana tässä kisassa niin tällaisella ei showrodulla hurja saavutus ja jopa kahdesti! Missään muualla maailmassa eivät kääpiöpinserit ole tällaisiin saavutuksiin yltäneet!
SUOMEN KÄÄPIÖPINSERIT RYn VUODEN KASVATTAJA
2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2016 ja 2017.
90 KÄÄPIÖPINSERIVALIOTA SEKÄ 40 KANSAINVÄLISTÄ VALIOTA (tilanne elokuu 2024).
Kaikki koiramme elävät kotona perheenjäseninä. Periaatteena koiramäärästä on, että niiden on kuljettava ongelmitta mukana asuntovaunu ja mökkireissuilla. Vaunulla liikumme kesäaikaan paljon, mm yhdistämme lomailun ja koiranäyttelymatkat.
Pentumme kasvavat aina perheen parissa, mukana arjen normaalissa elämässä. Uskon vakaasti siihen, että mitä paremmin pentu sosiaalistetaan kasvattajan luona, sen paremmat edellytykset pennulla on kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi. Tietysti myös pentujen omistajilla on tärkeä rooli pennun kasvussa tasapainoiseksi aikuiseksi, mutta pohja sille luodaan jo kasvattajan luona. Meillä pennut kulkevat mukana myös asuntovaunu- ja mökkireissuilla.
Olen aina liikkunut koirieni kanssa paljon. Koiramme lenkkeilevät päivittäin joko vapaana Sipoon korvessa tai pyöräillen ja juosten. En ymmärrä ajatusta, että pieniä koiria ei tarvitsisi liikuttaa! Kääpiöpinseri on hyvin aktiivinen koira joka rakastaa liikkumista!
Olen sitä mieltä, että koirankasvattajan tärkein ominaisuus on ns koirasilmä. Enkä tarkoita vain muototajua. Ei todellakaan ole sattumaa tai vain hyvää tuuria, että joku kasvattaja menestyy useammallakin rodulla ja joku toinen taas ei sillä yhdelläkään!
Kissat
Olen aina pitänyt kaikista eläimistä. Kun olin lapsi, kotonamme oli aina maatiaiskissoja. Nuoruudessani 90-luvulla minulla oli kaksi burmakissaa ja kasvatin kaksi FI* A’DREAMS burmakissapentuetta. Meni vuosia ilman kissaa, mutta heinäkuussa 2016 meille muutti hopeatabby Maine coon naaras FI*Mahtitassun Hämminki. Syntynyt 28.3.2016. Tämä steriloitu lemmikkikissa, “Viivi”, on hurmasi koko perheemme. Suru oli suuri kun hän kuoli alle 3‑vuotiaana lymfoomaan.
Mitä enemmän Maine coon rotuun perehdyin, sitä enemmän innostuin. Koska olen henkeen ja vereen kasvattaja, heräsi ajatus, että voisin haluta naaraskissan jolla voisin kokeilla kissan kasvatusta. Niimpä meille muutti tammikuussa 2017 pieni punatabby tyttö Katie Forest Pearl*RU Venäjältä. Hienoluonteinen Ninja osoittautui myös laajoissa terveystutkimuksissa terveeksi ja ensimmäinen FI*A’Dreams Maine coon pentue syntyi 7.12.2017.
7 suloista coonipentua ilahduttivat perhettämme kovasti ja saivat ihanat kodit.
Siitä lähti kipinä kasvatukseen ja jalostukissoja olemme hankkineet Venäjältä (3 kpl), Ranskasta, Liettuasta, Puolasta sekä Suomesta. Kotonamme on tällä hetkellä 8 coonia, joista puolet on jo leikattuja lemmikkicooneja. Leikkaamattomia on 1 poika ja 3 tyttöä. Sijoituksessa meillä on kaksi kollia sekä 3 naaraskissaa. Kissojemme tarkemmat esittelyt löytyvät Maine coon kissamme — sivulta.